Al Sr. Josep Oronich Pons, la Federació espanyola de futbol, li va demanar una declaració jurada de bons antecedents per a poder ser nomenat President del club de futbol de Castelldans. El 9 de setembre de 1943 va demanar per carta l'ingrés a la Federació catalana, amb una llista dels primers socis, en la tercera categoria. Però resulta que en aquella època la que nombrava el President era la Federació i es necessitava un informe del cap local de la "falange española tradicionalista"; amb la mateixa data del 9 de setembre de 1943, el Josep Miquel Farran, li va fer una carta plena d'elogis.

Durant el mes de setembre amb varis escrits del President de la Federació Catalana (Javier de Mendoza President del 1940 al 1945) i de la Federació espanyola es va aprovar el nomenament del Sr. Josep Oronich Pons com a President del Club Unió Deportiva Castelldans.

El President, Josep Oronich Pons, va demanar a la Federació Catalana el maig de 1947 deixar el càrrec recomanant al Sr. Ramon Flix Segura com a nou President. Al mateix pdf podeu veure la notificació del nou President per la Federació Catalana signada per Sr. Agustí Pujol. (President varis anys alternats)

Una carta de l'Ajuntament de Castelldans, al President de la Federació Catalana de futbol, ens informa que el mes de setembre de 1952 torna a ser President el Sr. Josep Oronich Pons. Amb la mateixa data tenim un imprès, que li va enviar la Federació Catalana, per omplir-lo amb les dades del camp de joc. Divertit escrit on veurem que el propietari del camp era el Sr. Francisco Burés i el Sindicat Agrícola amb un arrendament de quatre-centes setanta-i-cinc pessetes. Durant el mes de novembre del mateix any va rebre, el Presidente de la U.D. Castelldans, una altra carta de la Federacio Catalana acceptant el seu nomenament i demanant-l'hi els noms dels membres de junta. Però, ves per on, també era imprescindible el ja conegut certificat de la "falange española tradicionalista de las Jons" en aquest cas el de Lleida. El mes de setembre li va enviar una llista de socis.

Aquí és pot veure una relació de cartes, amb una llista de la junta, entre el club i la Federació durant finals del 1952 e inici del 1953. I també és pot veure els estatuts de l'any 1943. Aquest estatuts, com molts altres en aquells anys, foren redactats per Javier de Mendoza Arias-Carvajal (capità d'artilleria, advocat i President de la Federació Catalana) que, quan era President del Barça Enrique Piñeyro Queralt "marquès de la mesa de Asta", també va redactar els nous estatuts, junt amb Juan Agusti Peypoch, del Barça.